Week van het Bos

Print

Op zondag 15 oktober 2023 organiseren de gemeenten Liedekerke en Ternat in samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos opnieuw een heuse familiedag, vol leuke activiteiten in Liedekerke-Hertigembos!

Doorheen de dag kan je genieten van sportactiviteiten, een wandeling naar Schotse Hooglanders, natuurworkshops knutselen, magische verhalen en familiespelletjes. Deelname aan alle activiteiten is gratis.

Alle activiteiten vinden plaats op de speelweide van Liedekerkebos, wandelingen starten ook vanaf hier.

Doorlopend doorheen de dag (09.30 – 17.00 uur):

- Sport- en spelactiviteiten
- Creatief in het bos
- Vogel- en vleermuiskastjes maken
- Insectenhotels maken

- 10.00, 11.00 en 12.00 uur: voorleesmomenten met de bakfiets
- 10.30 uur: wandeling naar Schotse Hooglanders
- 13.00, 14.00 en 15.00 uur: magische bosverhalen voor de allerkleinsten

Stip de datum alvast aan in je agenda! Iedereen is welkom! Buiten spelen en op ontdekking gaan in de natuur maakt ons immers gezonder én creatiever.
Deze familiedag maakt deel uit van een programma dat de gemeenten Liedekerke en Ternat organiseren voor de lagere scholen: enkele weken vol toffe en leerrijke activiteiten, zoals wandelingen, sportparcours, bosverhalen en creatieve workshops.

Tip! Kom te voet, met de fiets of met de bus! Kom je toch met de wagen? Parkeer je dan op de parking van de begraafplaats aan de Populierenlaan.

Week van het Bos 2021 en 2022

Ook in 2021 en 2022 organiseerden de gemeenten Liedekerke en Ternat in samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos deze familiedag. Het was een groot succes!

Neem alvast een kijkje naar deze sfeerbeelden: