Week van het Bos

Print

Op zondag 9 oktober 2022 organiseren de gemeenten Liedekerke en Ternat in samenwerking met Natuur en Bos van de Vlaamse overheid een heuse familiedag, vol leuke activiteiten in Liedekerke-Hertigembos!

Doorheen de dag kan je genieten van sportactiviteiten, begeleide wandelingen, natuurworkshops knutselen en familiespelletjes. Deelname aan de activiteiten is gratis. Alle activiteiten vinden plaats op de speelweide van Liedekerkebos, wandelingen starten ook vanaf hier.

Doorlopend doorheen de dag (09.30 – 17.00 uur):

- Sport- en spelactiviteiten
- Creatief in het bos
- Mezen- en vleermuisnestkastjes maken

- 10.00 uur: luistervinkjes in het bos
- 14.30 uur: boswandeling met gids
- 15.00 uur: magische bosverhalen voor de allerkleinsten

Alle activiteiten gaan door op het speelplein van Liedekerkebos. 

Stip de datum alvast aan in je agenda! Iedereen is welkom! Buiten spelen en op ontdekking gaan in de natuur maakt ons immers gezonder én creatiever. Deze familiedag maakt deel uit van een programma dat de gemeenten Liedekerke en Ternat organiseren voor de lagere scholen: drie weken vol toffe en leerrijke activiteiten, zoals wandelingen, sportparcours, bosverhalen en creatieve workshops.

Tip! Kom te voet, met de fiets of met de bus! Kom je toch met de wagen? Parkeer je dan op de parking van de begraafplaats aan de Populierenlaan.

Week van het Bos 2021

Op zondag 10 oktober 2021 organiseerden de gemeenten Liedekerke en Ternat in samenwerking met Natuur en Bos van de Vlaamse overheid een heuse familiedag, vol leuke activiteiten op de speelweide van Liedekerkebos. Doorheen de dag kon je genieten van sportactiviteiten, familiespelletjes, wandelingen en knutselactiviteiten. Het was een groot succes! Volgend jaar zal deze familiedag opnieuw georganiseerd worden, hou de website zeker in het ook! Buiten spelen en op ontdekking gaan in de natuur maakt ons immers gezonder én creatiever.

Deze familiedag maakt deel uit van een programma dat de gemeenten Liedekerke en Ternat organiseren voor de lagere scholen: drie weken vol toffe en leerrijke activiteiten, zoals wandelingen, sportparcours, bosverhalen en creatieve workshops. Dit jaar werd er extra aandacht besteed aan de bij, in het kader van het Liedekerkse bijenplan.