Aanbod sport voor scholen

Print

Scholenveldloop

De Vlaamse loopweken voor scholen is een initiatief van MOEV in nauwe samenwerking met de gemeentebesturen en sportdiensten. Ook de sportdienst van Liedekerke zet zich ieder jaar in voor deze waardevolle actie. Het devies luidt: "deelnemen is belangrijker dan winnen." 

Door het concept van een hindernissen run per school kan elke leerling op zijn eigen niveau deelnemen en bijdragen tot het succes van de hele groep. Zo hebben alle leerlingen een positieve ervaring en zetten we hen aan tot een sportieve levensstijl. 

Supporters zijn natuurlijk van harte welkom!

Schoolsportdagen

De sportdienst organiseert ieder jaar een schoolsportdag in mei voor alle Liedekerkse basisscholen.

De organisatie verloopt met professionele partners en plaatselijke sportverenigingen.

Hopsakee

Met dit project kunnen alle Liedekerkse basisscholen een sport- en beweegparcours aanvragen voor een volledige dag kleutersportplezier. 

Het project Hopsakee is een samenwerking met de sportregio Pajottenland en Stichting Vlaamse Schoolsport. Scholen kunnen een voorkeursdatum doorgeven wanneer zij het materiaal willen ontlenen in de periode rond Allerheiligen.

Sport Na School

Sport Na School of kortweg SNS is een initiatief van de Stichting Vlaamse Schoolsport. 

Met een SNS pas kan iedere leerling secundair onderwijs goedkoper sporten in de sportcentra die deelnemen aan de actie. In Liedekerke kan je in de ijshal en het zwembad terecht met je SNS pas. Voorwaarden en info op de website van Sport Na School.