Vakantiekampen 2020

Print

Algemene info

Vakantiekampen zijn leuke themaweken voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar. Animatoren zorgen voor sport- en spelplezier tijdens de paas- en zomervakantie. Bekijk hier de folder met het volledige aanbod voor paas- en zomervakantie 2020.

Jongeren met een animatorattest zorgen voor activiteiten in thema van 8.30 uur tot 16.00 uur. Vanaf 7.00 uur is er ochtendopvang en tot 18.00 uur is er avondopvang.

De vakantiekampen gaan door in BOKAAL Sportlaan 3a in Liedekerke.

De donderdag voor het kamp begint, ontvangen de ouders van de ingeschreven kinderen een mail met volgende informatie:

Inschrijven en tarieven

Vanaf maandag 3 februari 2020 om 15.00 uur kan je online inschrijven via de knop inschrijven of aan de UiTbalie van het vrijetijdshuis.

We waren genoodzaakt om de ticketsoftware opnieuw te wijzigen. Jouw gezinsaccount, met alle gegevens over je kind(eren), moet opnieuw geactiveerd worden in de webshop. Dit kan je nu al doen. Wij adviseren ten zeerste om dit vooraf te doen. Dit bespaart je veel tijd op de dag van inschrijving zelf (zowel online, als bij een inschrijving in het vrijetijdshuis). Alvast bedankt voor je begrip en medewerking!

Lukt het niet zo goed? Wij werken aan een stap-voor-stap filmpje om te tonen hoe jij zelf een gezinsaccount kan aanmaken. Dit filmpje zal binnenkort gedeeld worden via de website en via de facebookpagina van Jeugd Liedekerke. Hier vind je alvast een handleiding.

Wij voorzien voldoende plaats voor alle kinderen. We vragen dan ook om pas in te schrijven als je zeker bent dat jouw kind zal komen. 

Het corona-virus zorgt ervoor dat iedereen flexibel moeten zijn. Ook op de vakantiekampen doe wij ons best.

Dit jaar kan er ingeschreven worden tot en met de woensdag 18u voorafgaand aan de start van de kampweek.
  • bijvoorbeeld: de deadline om in te schrijven voor week 3 (13 tot 17 juli) is woensdag 8 juli
Het is ook mogelijk om jouw kind uit te schrijven voor de kampen:
  • is jouw zoon of dochter ingeschreven voor een kamp in de maand juli dan mag je uitschrijven tot en met 24 juni
  • is jouw zoon of dochter ingeschreven voor een kamp in de maand augustus dan mag je uitschrijven tot en met 22 juli

Als je kind niet naar de vakantiekampen komt of de uitschrijving gemeld wordt na de gestelde deadline, is een doktersattest vereist om het inschrijvingsgeld terug te krijgen.

Dit jaar kan je per dag inschrijven, maar omwille van de coronamaatregelen willen we aandringen om toch te kiezen voor een weekinschrijving.

Daginschrijvingen blijven mogelijk, maar willen we vermijden! Kinderen die maar één dagje naar het kamp komen, worden ook meegerekend tot de bubbel van 50 personen: dit wil zeggen dat er een lege plaats is voor de rest van de week. 

Het is niet de bedoeling om de week op te vullen met verschillende activiteiten, dus geen combinatie van daguistapjes, vakantiekampen, andere activiteiten, spelen bij familie en vrienden,…

Hier is er een voorbeeldje van hoe je de zomer van jouw kind kan inplannen.

Tarieven (per dag)

  inwoner Liedekerke inwoner buurgemeente
eerste kind € 10 € 21
vanaf tweede kind € 8 € 17

Houders van een vrijetijdskompas betalen 25% van de reguliere prijs.

Heb je een vrijetijdskompas, dan kan je vanaf nu het ‘sociaal tarief’ ook online aanvragen. Gezien dit moet goedgekeurd worden, raden we je aan om dit zeker voldoende vooraf te doen. Hoe je dit sociaal tarief moet aanvragen, zie je in dit filmpje.

Meer info over vrijetijdskompas?

Sociaal huis - Opperstraat 33, Liedekerke of bel 1770.

De algemene voorwaarden met betrekking tot inschrijven voor de vakantiekampen kan je hier nalezen.

Animator worden

Ben jij een speelbeest? Heb je zin om tijdens de paas- of zomervakantie een studentenjob te doen bij Vakantiekampen Liedekerke? Top!

Vanaf het jaar dat je 16 wordt, kan je een animatorcursus volgen. Deze cursus kan je volgen via verschillende organisaties tijdens verschillende vakantieperiodes. Pas als je de cursus gevolgd hebt, kom je in aanmerking om animator te zijn op de Vakantiekampen in Liedekerke. Als speelplein zijn wij aangesloten bij de Vlaamse Dienst Speelpleinwerking (VDS). Wij raden dan ook aan om de cursus hier te volgen indien je geen lid bent van een jeugdvereniging.

Na het volgen van de animatorcursus doe je eerst 2 weken stage. Uiteraard kan je die stage bij ons doen! Heb jij je stage goed doorstaan? Dan kan je een studentenjob uitoefenen bij Vakantiekampen Liedekerke!

Bijvoorbeeld: Je volgt de cursus animator tijdens de krokusvakantie, dan loop je stage tijdens de paasvakantie en kan je in de zomer een betaalde vakantiejob uitoefenen.

Je kan ook aanspraak maken op terugbetaling van een deel van het cursusgeld via de link hieronder.

Solliciteren voor (hoofd)animator

Wil jij graag animator worden bij Vakantiekampen Liedekerke? Solliciteer dan door dit formulier in te vullen.
Kandidaturen kunnen ingediend worden tot vrijdag 1 mei 2020.
 

Vragen kan je richten naar jeugd@liedekerke.be of via de facebookpagina van Jeugd Liedekerke.

Inschrijven