Speelpleintjes

Print

Hier vind je onze groene speelpleintjes:

Groene pleinen

Sinds 2012 worden de speelpleintjes jaarlijks heringericht tot multifunctionele groene eilanden in het stedelijke Liedekerke. De vernieuwde pleinen zijn aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk voor alle leeftijden. 

In de verschillende gemeentelijke groene pleinen kunnen bezoekers spelenderwijs kennis maken met de 10 koestersoorten van Liedekerke. Ken jij ze al?  

Pastoriepark
Het park kreeg als eerste een make-over. Alle speeltoestellen zijn in kwalitatief hout gemaakt, zodat het volledig past in het park. De klimconstructie, loopstammen en groepsschommel spreken alle leeftijden aan. Daarnaast is er ook een petanqueplein en verschillende zitbankjes om tot rust te komen in het park.

In het park kan je verschillende koesterburen terugvinden.

Sint-Gabriëlstraat

Dit plein trekt veel voetballende jongeren, dus hier werden duurzame voetbalgoaltjes geplaatst. Rond de bestaande boom werd een gezellige zithoek gecreëerd. Er staat een inheemse haag waar de sleedoornpage (een vlinder en één van onze koesterburen) van houdt. Ook vogels en allerlei insecten vertoeven graag in deze haag. Ze bloeit het mooist van april tot juni.

Zamstplein
ZAMST is een samenvoegsel van de naastliggende straten Zavelstraat - Appelboomstraat - Meersstraat.

Dit ruime familieplein heeft een rustige zitzone, een voetbalpleintje en een avontuurlijke speelzone met wilgenhutten. Er is ook een aparte speelzone voor peuters.

Peehoopplein

Het Peehoopplein heeft enkel inheemse beplanting met het label 'plant van hier'. De kinderen van alle Liedekerkse basisscholen kozen de speeltoestellen. In de eerste speelzone staan speeltoestellen voor echte durvers: een evenwichtstoestel, een supernova draairind en een spica draaitoestel. In de zone voor jongere kinderen staat een nestschommel, een veerpaardje, een draaikuipje, houten stapbloemetjes en een 4-zitswip.

Monniksplein

Dit plein is gelegen tussen de Tulpenlaan, Pioenenlaan, Viooltjeslaan en Hortensialaan. Hier staat een grote boomgaard, tal van natuurlijke speelelementen en een gezellige zithoek voor buurtbewoners of passanten.

Speelzone BOKAAL

Een jeugdige en sportieve locatie heeft ook nood aan een groene speelzone. Bezoekers van BOKAAL of van het zwembad kunnen gezellig gaan ravotten op en rondom de hangbrug. 

Kruisbeekveld

In 2017 kreeg het pleintje gelegen tussen de Olmenlaan, Dennenlaan, Elzenlaan en Beukenlaan een ware make-over. Buurtbewoners kozen voor een groen plein met voldoende ruimte voor spel en natuur: verschillende speeltoestellen (vogelnestschommel, veerwipje en tuimeldecoratie) én een petanquebaan die intensief gebruikt wordt. Daarnaast is er ook ruimte voor verschillende vogelhuisjes, een vlindertuin en heel wat groen voor onze kleine dierenburen om in te schuilen.

Gravenplein

Buurtbewoners van het Gravenplein gingen begin 2018 op zoek naar invulmogelijkheden van het plein. Momenteel werken de milieudienst en jeugddienst concrete plannen uit. Eind 2018 zal het inhuldigmoment volgen, maar de buren worden eerder al op de hoogte gebracht van de plannen.

Sportpark

Skatepark

In de Sportlaan, links van de parking van de schaatsbaan ligt een skatepark met verschillende skate-elementen. Er is een half-pipe, een quarter-pipe, een mini-ramp en een ramp versierd met graffiti-tekeningen door Liedekerkse jongeren. 

Basketplein

Naast het skatepark is er ook een basketplein met 2 basketringen.

Ken jij nog een leuk plein of bos in de buurt? Denk je dat we hier wel een openbare speelzone van kunnen maken? Heb jij leuke ideeën hoe we dit kunnen aanpakken, zodat er opnieuw leven komt in jouw straat? Laat het ons weten!

jeugd@liedekerke.be of 053 64 55 82