Subsidies | Ondersteuning

Print

Logistieke steun

Verenigingen en inwoners van Liedekerke kunnen rekenen op logistieke ondersteuning van het gemeentebestuur bij het opzetten van evenementen of activiteiten. Vraag uw materiaal hier minimaal 3 weken op voorhand aan. Indien u een evenement organiseert hoeft u dit formulier niet in te vullen, maar vult u rechtstreeks het evenementenloket in.

Materiaallijst raadplegen | Voorwaarden en tarieven raadplegen | Materiaal reserveren

Evenementen organiseren

Verenigingen of inwoners die een activiteit wensen te organiseren moeten verplicht een aanvraag invullen via het evenementenloket. De aanvraag gebeurt bij voorkeur 3 maanden vooraf via het Evenementenloket.

Subsidies sportverenigingen

Sportclubs kunnen hier een aanvraag invullen voor werkingssubsidies voor het voorbije werkingsjaar. De deadline voor indienen is 1 oktober.

Komt u in aanmerking en wat zijn de voorwaarden? 

Subsidie aanvragen

Subsidies jeugdverenigingen

Jeugdverenigingen uit Liedekerke kunnen jaarlijks een werkingssubsidie aanvragen. De deadline om in te dienen is 1 oktober.

Subsidievoorwaarden raadplegen | Subsidie aanvragen

Subsidies socio-culturele verenigingen

Socio-culturele verenigingen uit Liedekerke kunnen jaarlijks een werkingssubsidie aanvragen. De deadline voor aanvragen is 1 oktober.

Subsidievoorwaarden raadplegen | Subsidie aanvragen

Projectsubsidies

Iedereen die een evenement of project wil organiseren dat bijdraagt tot gemeenschapsvorming en focust op bepaalde thema's zoals toegankelijkheid of duurzaamheid, integratie,... op het grondgebied van de gemeente  kan aanspraak maken op een projectsubsidie. 

Subsidievoorwaarden raadplegen | Subsidie aanvragen

Feestcheque voor organisatie van wijk- of straatfeesten

Organiseer je een feest met jouw buren, wijk of straat? En is iedereen uit jouw buurt welkom? Fijn! Gemeente Liedekerke ondersteunt de buurt- en wijkcomités met een feestcheque van 170 euro. 

Hoe aanvragen?

Ter verantwoording bezorg je na het feest een kopietje van de uitgaven (facturen en/of kasticketten) aan cluster vrije tijd via uit@liedekerke.be. De bewijsstukken verantwoorden een uitgave van minimum 170 euro.

Trofeeën of medailles

Iedereen die een officiële sportmanifestatie of -wedstrijd organiseert op het grondgebied van de gemeente kan aanspraak maken op een beperkte hoeveelheid medailles of trofeeën voor de prijsuitreiking.

Trofee aanvragen 

Terugbetaling cursus (hoofd)animator in het jeugdwerk

Wie een cursus volgt als (hoofd)animator in het jeugdwerk kan aanspraak maken op terugbetaling van een deel van het cursusgeld.

Terugbetalingsvoorwaarden raadplegen | Terugbetaling aanvragen