Markten en kermissen

Print

Kermis Opperstraat en jaarmarkt

Kermis Opperstraat gaat in 2019 door van vrijdag 4 oktober tot en met maandag 7 oktober 2019.
De jaarmarkt vindt plaats op zaterdag 5 oktober 2019.

PROGRAMMA

Kermis Opperstraat = één lange kermis- en feeststraat met meer dan 50 attracties. Zaterdag is het gezellig kuieren langs de jaarmarkt en de bruisende UiTtent op de binnenkoer van het gemeentehuis. Zondag is snuisterdag: shoppen op de braderie of deelnemen aan de rommelmarkt (inschrijven in het vrijetijdshuis). Maandagavond sluiten we af met een vuurshow & diervriendelijk vuurwerk.

PRIMEUR! Diervriendelijk, geluidsarm vuurwerk!
Ook Liedekerke trekt de kaart van het diervriendelijke vuurwerk. Omdat klassiek vuurwerk wel eens overlast veroorzaakt, is er nu ook een geluidsarme variant. Het spektakel blijft hetzelfde, weliswaar op een andere manier, maar de overlast wordt gedempt. Het vuurwerk ploft tot 50 % stiller en wordt aangevuld met een vuur- en lasershow. Traditioneel vuurwerk brengt een knal van 170 decibel teweeg, bij geluidsarm is dat maximaal 85 decibel. Dit is vergelijkbaar met het geluid van een voorbijrijdende vrachtwagen, een deurbel of een juichend kind. Dit zijn volumes die mens en dier gewend zijn en waarvan (huis)dieren niet in paniek slaan. De vernieuwde show kan je ontdekken op de Pamelsestraat om 21.00 uur, vooraf kan je ook nog vurige straatanimatie meepikken.

NIEUW! Fietsparking middenin de kermis!
Dit jaar zal er voor het eerst tijdens Kermis Opperstraat een fietsparking voorzien worden op de Pamelsestraat ter hoogte van de hoek met de Opperstraat. Kermisgangers die met de fiets komen krijgen bovendien een leuk gadget. In samenwerking met groep Intro zullen de gadgets op volgende dagen en uren verdeeld worden:
\\ Vrijdag 4 oktober van 18.00 tot 20.00 uur
\\ Zaterdag 5 oktober van 09.00 tot 18.00 uur
\\ Zondag 6 oktober van 13.30 tot 18.00 uur
\\ Maandag 7 oktober van 13.30 tot 18.00 uur
Laat je wagen dus thuis en kom met de fiets!

Voor het eerst ‘Baby- & boobs Bar’ 
Op het kruispunt met de Pamelsestraat vind je voor het eerst een knus hoekje voor kersverse mama’s en papa’s en hun luierende baby’s. Mama’s kunnen er rustig en discreet hun baby de borst geven, of (voor het eerst) eens een kolfmachine uitproberen. Ook de verzorgingstafel staat er te popelen om vele nieuwe pampertjes te verschonen. Geraken we in Liedekerke, net als op Pukkelpop aan 30 liter borstvoedingsmelk of meer? Wie weet… kom alvast eens piepen, je maakt er ook kans op leuke, kindvriendelijke prijsjes!
Een initiatief van ‘Boobs en Blankets’ en ‘Solidariteit voor het Gezin’, op zaterdag (hele dag) en zondag- en maandagnamiddag.

Verkeers- en parkeermaatregelen tijdens Kermis Opperstraat 
Wil je weten welke aangepaste verkeersmaatregelen er gelden tijdens Kermis Opperstraat? Moet je een wegomlegging volgen of op een andere plaats parkeren? Check het hier. 

Inschrijving Jaarmarkt

Zaterdag 5 oktober 2019 is het terug zo ver, de gezelligste jaarmarkt van Vlaanderen in de Opperstraat!

 • Heb je een handelszaak in de Opperstraat?
 • Ben je marktkramer en sta je jaarlijks op de jaarmarkt?
 • Heb je een kraam of stalletje en wens je voor de eerste keer deel te nemen?
 • Ben je een vereniging of organisatie en wens je een tent of stand op te bouwen?
De inschrijvingen zijn ondertussen afgesloten (inschrijven ten laatste op 15 augustus).

Toch nog een kraam op de jaarmarkt? U kan de dag zelf een standplaats toegewezen worden 'op risico'. U begeeft zich de dag zelf tussen 6.00 en 7.00 uur naar de verzamelplaats voor 'risico's' in de Cathembaan. Vanaf deze verzamelplaats zal een verantwoordelijke van het gemeentebestuur u een standplaats toewijzen. U betaalt ter plaatse €5/lopende meter, bij voorkeur via Payconic of cash. Tip: download de Payconic-app vooraf op uw smartphone, dit doe je zo.

U bent wel tijdig ingeschreven? De standplaatsen worden verdeeld in zones. Elke zone beschikt over een verzamelwachtplaats waar de marktkramer/standhouder zich vanaf 6.00 uur kan aanmelden. Op de verzamelplaats wordt een volgorde toegewezen door de verantwoordelijke van het gemeentebestuur, elke marktkamer moet deze volgorde respecteren. De zone en verzamelplaats worden duidelijk vermeld op de standplaatskaart die u vooraf met de post of via mail zal ontvangen.

Meer info vindt u terug in het jaarmarktreglement (zie afdeling 4, blz. 8-10) of neem contact op met de dienst vrije tijd via uit@liedekerke.be of  053 64 55 82.

Kermissen en braderie

2020

 • Weekend 2 tot en met 3 mei 2020: Kermis mei op Warandeplein
 • Weekend 20 & 21 juni 2020: Braderie Stationsstraat
 • Zaterdag 27 juni 2020: Vakantiefeestmarkt
 • Weekend 4 & 5 juli 2020: Kermis Werkmanshuizen
 • Weekend 15 & 16 augustus 2020: halfoogstfeesten
 • Vrijdag 2 tot maandag 5 oktober 2020: Kermis Opperstraat
 • Zaterdag 19 december 2020: Kerst op de markt

2021

 • Weekend 1 tot en met 2 mei 2021: Kermis mei op Warandeplein
 • Weekend 12 & 13 juni 2021: 46 st Braderie Stationsstraat
 • Zaterdag 26 juni 2021: Vakantiefeestmarkt
 • Weekend 5 & 6 juli 2021: Kermis Werkmanshuizen
 • Weekend 14 & 15 augustus 2021: halfoogstfeesten
 • Vrijdag 1 tot maandag 4 oktober 2021: Kermis Opperstraat
 • Zaterdag 18 december 2021: Kerst op de markt

Wekelijkse markt