LikART Light 2021

Print

 

 

Vanaf het weekend van 8-9 mei 2021 zetten we in op kunstbeleving in onze gemeente met LikART Light. Want je weet wel…onze normale LikART-editie schuiven we een jaartje op, maar gelukkig kunnen we dit jaar toch al een paar kleurrijke initiatieven in gang steken, op een kleinschaligere (light 😉) en covid-veilige manier! Alle updates vind je op deze pagina.

2 nieuwe kunstenwandelroutes LikART Light en LikART Kids openen op zaterdag 8 mei

Kunstenwandelroute LikART Light van 11 km met permanente en tijdelijke kunstwerken

Liedekerke heeft een sterke voedingsbodem voor kunst en dat merk je ook echt letterlijk op zijn bodem. Al meer dan 45 jaar is de gemeentelijke Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten (ABAK) actief in Liedekerke. En sinds 2017 zet het project LikART lokale kunst in de kijker. Doorheen de jaren verschenen er heel wat kunstige ingrepen op het grondgebied. De nieuwe kunstenwandelroute LikART Light van 11 km neemt je mee langs al deze kleurrijke locaties. En tijdens de periode 8 mei tot 31 augustus 2021 kan je ook nog een tiental extra tijdelijke ingrepen, gerealiseerd door verschillende klasgroepen van de ABAK, meepikken langs het parcours. Langs de route vind je ook enkele QR-codes waarachter een kort theaterintermezzo schuilt, dit in samenwerking met de Academie Muziek, Woord en Dans en de lokale toneelverenigingen.

Download de wandelkaart 

Volg de route digitaal via RouteYou

Interactieve, verkorte wandellus voor families met opdrachten-app LikART Kids

Voor families is er een verkorte, interactieve route van 5,5 km LikART Kids, met kunstige creatieve doe-opdrachten via de App Actionbound.

Download de App Actionbound op je smartphone, scan de QR-code en ga op creatieve ontdekking. 

Download de wandelkaart

Ook een straatportret in jouw straat of buurt? Onze tekenaars aan de slag met jouw idee!

Liedekerkenaar Bert Van Damme maakte een originele tekening over zijn straat waar hij zo graag woont: de Bombardonstraat. En via ons buurtnetwerk HOPLR deed hij de suggestie om dit ook te realiseren in andere straten of buurten. Top-idee vonden wij!

Daarom zoeken we nog straten/buurten die willen meewerken aan hun uniek straatportret!
De inwoner(s) van de straat vertellen hun ideeën aan een tekenaar en hij/zij gaat daarmee aan de slag om een originele tekening te schetsen over hun straat. Met een knipoog naar de straatnaam, of naar zijn bewoners, de omgeving,… alles is mogelijk!
Nadien wordt de tekening gedigitaliseerd en afgedrukt op een kleurrijk doek dat we in jullie straat een fijn plaatsje geven.

Deelname is gratis. We vragen wel om één keer deel te nemen aan een kort creatief overleg (vermoedelijk digitaal), samen met de tekenaar, zodat hij/zij aan de slag kan met jullie ideeën.

Interesse? Meld je hier aan als inwoner(sgroep) van een straat of buurt.

Wil je zelf als tekenaar nog meewerken aan dit project, geef dan gerust een seintje via uit@liedekerke.be

LikART in je living, een cultuur-kanaal voor en door Liedekerke!

Eerste uitzending van LikART in je living schot in de roos
Ga naar het YouTube-kanaal van GC Warande en kijk naar de eerste aflevering: https://youtu.be/oiDDGSi0Jv8
 
Doe jij ook mee?
Met LikART in je living willen we Liedekerks lokaal talent naar jouw huiskamer brengen.

Want onze artiesten missen hun publiek, en jullie ongetwijfeld hun kunsten!

Wat?
Culturele performances van lokale kunstenaars en verenigingen worden professioneel opgenomen en gedigitaliseerd. En nadien op een aantal uitzenddata gepubliceerd op het YouTube kanaal van GC Warande en andere sociale media.
 
Voor wie?

Liedekerkse artiesten, verenigingen, muziekgroepen, amateurkunstenaars, academies, klasgroepen, koren, zangers, dansers, toneelspelers, poëten, …

Interesse?

Meld je als kunstenaar, artiest, vereniging,...  via het webformulier.

Wij contacteren je nadien om een corona-veilig opnamemoment in te plannen (in GC Warande). En we stemmen samen de geldende corona-voorschriften af op jouw creatieve ideeën. Naast de lokale exposure van LikART in je living krijg jij of je vereniging ook een kopie van de professionele opname en montage van jouw performance.

Wij vragen een kleine bijdrage van 50 euro voor deelname in de opname- en promokosten.

Breek uit jouw kot en schrijf je nu in voor LikART in je living!