Knot de Palitsekoning | Opdracht Paal 8

Print

Knotverhaal

Ik heb al gezien dat jullie hier ook met fietsen, steps …. voorbijkomen.

Sommigen zijn heel snel en trappen goed door. Maar ook wij hebben een vervoermiddel: Cas de haas!

Hij is supersnel en brengt ons bijvoorbeeld bij dokter Weetal of bij de Palitsebeek om onze kleren te wassen.Onze Palitsekindjes vinden het supertof om op zijn rug rond te huppelen in de Palitsevallei! En soms gaat Cas de haas nog veel verder met ons want ja, hij kan echt heel snel lopen.

Wist je dat een haas voortdurend snuffelt, zijn neusje beweegt constant.

Een haas heeft erg lange oren die hij helemaal rond kan draaien : hij hoort dus alles! En hij heeft erg lange achterpoten waardoor hij echt heel ver kan springen.

Opdracht

Kan jij ook zo goed springen als een haas? Probeer maar eens!

Je bent bijna terug aan het beginpunt van je wandeling! Ik moet jullie nu verlaten want we hebben nog een groot feest in onze vallei: er zijn twee nieuwe, lieve Palitserkes bij: Pippa en Louise: 2 kleine schatjes !

Ze zijn natuurlijk nog erg klein en we moeten hen nog veel helpen, Lou de bosuil houdt ze goed in het oog en Cas de haas neemt hen mee op zijn rug want echt goed stappen en lopen lukt nog niet voor de kleintjes!

Gisteren nog hebben ze samen gespeeld aan de beek: Pippa, het sloebertje was er natuurlijk ingevallen maar we hebben haar er snel kunnen uithalen: ze was heel nat : haar jurkje hebben we aan een tak in de wind laten drogen maar Louise en Pippa vonden het allemaal heel grappig!

Straks is er een groot feest voor deze twee deugnietjes: we hebben alvast lekkere netelsoep gemaakt van de brandnetels: gezond en heel lekker! Moet je zeker thuis ook eens klaarmaken !

Hopelijk kom je snel nog eens terug naar onze mooie Palitsevallei!

Dan zijn wij Palitserkes ook heel blij !