4de graad levend model - Liedekerke

Print

Vanaf 18 jaar | 8 uur per week | duur = 5 jaar 

Het menselijk lichaam is al vanaf het begin van de kunstgeschiedenis een onuitputtelijke bron van inspiratie geweest voor tal van kunstenaars. Wij gaan verder op die traditie.

Het is de bedoeling om tijdens de lessen in de eerste plaats goed waar te nemen en studies te maken naar het lichaam van het “levend model”, er is geen voorkennis vereist. We onderzoeken stap voor stap en aan de hand van constructie -en hulplijnen hoe het menselijk lichaam in elkaar steekt. We maken kennis met de verschillende beeldaspecten om tot de opbouw van een beeld te komen: lijn, volume en perspectief, licht en donker, kleur, verhoudingen, compositie, textuur, kadrering, …

We werken met allerhande materialen, zowel grafisch ( potlood, pen en inkt , bister, penseel en inkt, stift, krijtpotlood,…) als picturaal (verf, houtskool, pastelkrijt, aquarel,…) en op verschillende ondergronden: papier, karton, doek, … .

De eerste drie jaar van de vijfjarige opleiding hechten we veel belang aan de vaardigheid om het lichaam zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven (met de juiste verhouding en gelijkenis), en dit op een zo gevarieerd mogelijke manier. De laatste twee jaar stimuleren we de student een persoonlijke invulling te geven aan het begrip “levend model”. Creativiteit en expressie worden hierin aangemoedigd.

Hier zijn de mogelijke uren:

groepen van Veerle Meeussen
  • maandag 13:30 - 17:00
  • donderdag 18:00 - 21:30