Werken met sterke hinder in de Kasteelstraat en Kaaistraat (Denderleeuw)

Print

Op 7 november 2022 start een aannemer met werken in de Kasteelstraat en aan het kruispunt met de Kaaistraat. Deze werken brengen sterke hinder met zich mee waarbij het verkeer een omleiding zal volgen via Liedekerke. De werken duren, onder voorbehoud van weerverlet of andere onvoorziene technische omstandigheden, een drietal weken.

De werken omvatten het aanleggen van twee bushaltes die toegankelijk zijn voor mindervaliden. De bushaltes komen ter hoogte van het tankstation Dats 24 en WZC Sint-Rafaël. en zullen zo worden aangelegd dat ze zorgen voor een versmalling van de rijbaan en een snelheidsverlagend effect hebben. Voor de aanleg van de bushaltes beperkt de hinder zich ter hoogte van de vermelde locaties. Het tankstation en het woonzorgcentrum blijven toegankelijk.

In de Kasteelstraat worden aan beide zijden van de rijweg fietssuggestiestroken aangebracht. De zwaarste verzakkingen op de rijweg worden ook onder handen genomen om het rijcomfort van de fietser te verhogen. Daarnaast wordt de zware verzakking in de rijweg op het kruispunt met de Kaaistraat hersteld. Hiervoor wordt het volledige kruispunt opengelegd. Na het plaatsen van de fundering legt de aannemer het kruispunt opnieuw aan in asfalt.

Doorgang en omleiding

De brug over de Dender zal niet toegankelijk zijn voor voertuigen. Voetgangers en fietsers, met hun fiets aan de hand, krijgen wel nog doorgang via de brug.