Vaccinatiecampagne wordt binnen Eerstelijnszone AMALO verdergezet in Affligem

Print

In maart 2021 heeft het Agentschap Zorg & Gezondheid de opdracht gegeven om binnen Eerstelijnszone AMALO de vaccinatiecampagne op te starten. Binnen onze regio hebben we sindsdien gebruikgemaakt van twee centra, namelijk de Sportloods in Asse en Bellekouter in Affligem. Deze campagne was voorzien tot eind oktober 2021 voor vaccinatie van alle burgers ouder dan 12 jaar, een derde prik voor de +85-jarigen en enkele specifieke pathologieën. De Vlaamse overheid heeft beslist dat de vaccinatie verder gaat, ten minste tot het einde van het jaar.

Voor de continuïteit van deze vaccinatiecampagne werkte Eerstelijnszone AMALO samen met de lokale besturen uit de regio (Asse, Merchtem, Affligem, Liedekerke en Opwijk) om een goede locatie te vinden die tot eind 2021 en misschien nog tot de zomer van 2022 beschikbaar is. Omwille van de gunstige ligging, flexibele mogelijkheden wat oppervlakte betreft, de parkeermogelijkheden en de toegankelijkheid van de locatie, bood lokaal bestuur Affligem aan opnieuw de evenementenhal Bellekouter ter beschikking te stellen. Het vaccinatiecentrum zal daar dus terug opgebouwd worden, zij het in een kleiner formaat.

De deuren worden weer geopend begin november voor alle burgers uit Asse, Merchtem, Affligem, Liedekerke en Opwijk. Deze site biedt de mogelijkheid om als vaccinatiecentrum tot het einde van het jaar - maar indien nodig ook tot de zomer van 2022 – dienst te doen. In eerste instantie komen nu de +65-jarigen aan de beurt voor een derde prik. We geven ook de kans aan al de burgers (+12 jaar) in onze regio die nog niet gevaccineerd zijn of nog niet volledig beschermd zijn om zich, vanaf november, terug te laten inplannen voor vaccinatie. Het tempo van vaccineren zal door het vaccinatiecentrum worden bepaald. Ondertussen werden in de Sportloods in Asse de laatste dagen voor vaccinatie ingepland en zal vanaf november deze locatie opnieuw door de lokale sportclubs gebruikt worden. Zij hebben gedurende deze hele periode creatieve invullingen moeten zoeken om hun sport te kunnen blijven beoefenen, waarvoor onze grootste dank.

Onze groep van vrijwilligers en medewerkers staat alvast klaar om het vervolg van deze campagne tot een goed einde te brengen.