Project fietsbuddy’s

Print

Nederlands bijschaven in de stad

Anderstalige Liedekerkenaren kunnen via Fietsvrienden hun Nederlands oefenen door in de periode van 29 april tot 1 juli 2023 deel te nemen aan 8 fietsritten. Tijdens deze fietstochtjes wordt volop Nederlands gesproken. De fietsroutes leiden de duo’s door onze gemeente langs tal van fijne plekjes, leuke hotspots, maar ook naar organisaties die belangrijk zijn voor nieuwe inwoners. Zo krijgen zij de kans om hun Nederlands te oefenen, en tegelijkertijd hun gemeente te verkennen.

Ben jij minstens 18 jaar oud en heb je al minstens een half jaar Nederlandse les gevolgd? Wil je Liedekerke verkennen en tegelijkertijd je Nederlands naar een hoger niveau tillen? Fiets je graag? Schrijf je dan in via sport@liedekerke.be of 053 64 55 82.

DRINGEND GEZOCHT: vrijwilligers/buddy’s

Voor dit project doet het lokaal bestuur een beroep op sociale, Nederlandstalige vrijwilligers die van fietsen houden. Zij kunnen als ‘buddy’ een duo vormen met een anderstalige inwoner en hen vergezellen op de fiets. Als vrijwilliger ontvang je enkele leuke routes die je kan afleggen om de belangrijkste plekjes van Liedekerke te ontdekken. Wil jij als Nederlandstalige een anderstalige inwoner een oefenkans Nederlands bieden, en tegelijkertijd genieten van een ontspannende fietstocht doorheen de stad? Stel je dan kandidaat via sport@liedekerke.be.  

Zowel Nederlandstalige vrijwilligers als anderstalige deelnemers die willen meedoen, moeten zeker aanwezig kunnen zijn op de startdag te Affligem (29 april) en de slotdag te Roosdaal (1 juli). Wie zelf geen fiets heeft, kan er (gratis) eentje gebruiken van de fietsbib. Deelnemen is gratis.