Project Boekenstoet haalt subsidie binnen

Print

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt met een totaalbedrag van 19.640 euro taalstimulerende projecten van de bibliotheek van Liedekerke, KV Zuun en de gemeente Zemst.

Anders- en meertaligheid is voor steeds meer inwoners van Vlaams-Brabant een realiteit. In Vlaanderen is kennis van het Nederlands voor anderstaligen van essentieel belang voor een goede integratie in de lokale gemeenschap. Bovendien zorgt kennis van het Nederlands voor meer kansen op de arbeidsmarkt.

“Onze subsidie heeft een uitgesproken sociaal karakter, want voor onze samenleving is het belangrijk dat we met elkaar kunnen communiceren. Met deze subsidies ondersteunen we organisaties die anderstaligen helpen bij hun leerproces van het Nederlands als vreemde taal. Gemeenten, scholen, vzw’s en feitelijke organisaties kunnen voor hun taalstimulerend project een subsidie aanvragen van maximum 15.000 euro”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor het Vlaams karakter.

Openbare Bibliotheek Liedekerke ontvangt 2.360 euro voor ‘Boekenstoet’

De bibliotheek, het OCMW en de dienst samen leven van Liedekerke organiseren van oktober tot en met mei voor de tweede maal het project ‘Boekenstoet’, het voorleesproject waarbij vrijwilligers bij anderstalige en/of taalzwakke kinderen aan huis voorlezen. De vrijwilligers gaan bij een 20-tal gezinnen in Liedekerke 10 keer voorlezen. Daarnaast wordt er ook een bezoek aan de bib en een culturele activiteit gepland en wordt het project afgesloten met een eindfeest.