Liedekerke neemt afscheid van eregemeenteraadslid Patrick Asselman

Print

Gisteren vernamen we het trieste overlijden van Patrick Asselman (63), beter bekend als ‘den Tjak’. Patrick was de cafébaas van Den Appel, gelegen tegenover de Sint-Niklaaskerk, maar betekende ook heel wat voor de politiek in onze gemeente.

Hij begon in de jaren negentig als mandataris bij het toenmalige Vlaams Blok, maar werd verkozen als raadslid voor de gemeente en de provincie. Hij nam ook het voorzitterschap op voor de afdeling Liedekerke. Net voor de eeuwwissel maakte hij de overstap naar Open Vld, waarvoor hij ook in de gemeenteraad zetelde en twee jaar schepen was van Financiën, Lokale Economie en Ondernemen, Markten, Kermissen en Feestelijkheden, ICT, E-government en Communicatie. Vervolgens gaf hij de schepenfakkel door aan Joris Poppe en bleef gemeenteraadslid. In 2021 nam hij definitief afscheid van de politieke scene, waarna hij de titel van eregemeenteraadslid toebedeeld kreeg.

Patrick had al een tijdje gezondheidsproblemen en werd recent in het ziekenhuis opgenomen, waar hij dinsdagnacht overleed. De afscheidsplechtigheid van Patrick vindt plaats op zaterdag 19 november om 11.15 uur in de Sint-Niklaaskerk.

Wij wensen zijn familie, vrienden en partijgenoten veel sterkte in deze moeilijke tijden.