Kies je diftar containerformaat!

Print

Om de afvalberg kleiner te maken, start ILvA vanaf 7 juni 2021 met de inzameling van restfractie via een grijze restcontainer. Je zal deze gratis ter beschikking krijgen. Er zijn verschillende formaten restcontainers: van 40 liter, 140 liter en van 240 liter. Wil je de keuze formaat van je restcontainer of GFT-container aanpassen? 

Surf naar www.ilva.be en registreer je account bij “Mijn ILvA”, op naam van de referentiepersoon van jouw gezin: voornaam naam. Geef na registratie je keuze door. Je kan ook bellen naar het gratis nummer 0800 98 002.

Tot wanneer kan je je keuze doorgeven?

Tot 19 maart 2021 kan je het voorgestelde containerformaat wijzigen of een wijziging rond je GFT-container doorgeven. Geef je voor die datum geen aanpassing door, dan leveren we je het formaat zoals we voorgesteld hebben.

Wanneer wordt de restcontainer geleverd en de GFT-container gechipt?

De container wordt geleverd in mei. Je zal een 7-tal dagen voor de levering een brief ontvangen met de datum van levering van je grijze restcontainer en van het chippen van je GFT-container (of het leveren van je nieuwe GFT-container of compostvat).

Heb je nog vragen?

Op www.ilva.be/gewogendiftar kan je heel wat informatie vinden. Vind je daar niet wat je zoekt? Je kan ILvA met je vragen over gewogen diftar ook bellen op 0800 98 002. Ze zijn bereikbaar op maandag tot vrijdag van 08u00 tot 18u00 en zaterdag van 09u00 tot 17u00.

ILvA komt naar je toe!

Er werden demomodellen geplaatst van de restcontainers. Je kan ze bekijken op volgende adressen:
• Station NMBS: de gebouwen ter hoogte van beide fietsenstallingen
• Ingang Vrijetijdshuis – Bibliotheek
• Zaterdagmarkt