Jaagpad afgesloten door nutswerken

Print

Maandag 9 september startte een aannemer met graafwerken in het jaagpad voor de aanleg van nutsleidingen. Oorspronkelijk zouden deze werken uitgevoerd worden in verschillende fasen. Buiten de wil van het gemeentebestuur van Denderleeuw om werd de fasering echter niet aangehouden en was er verwarring over de omleiding tijdens de werken.

Voor het uitvoeren van de werken tijdens de eerste fase, tussen de Kaaistraat in Affligem tot aan de grens met Liedekerke aan de industriezone Begijnenmeers, en de tweede fase van de werken, vanaf de Schiptrekkersbrug in Denderleeuw tot de Kasteelstraat, is het niet langer meer noodzakelijk om het jaagpad af te sluiten.

Vanaf donderdagnamiddag 10 oktober wordt enkel nog gewerkt tussen de Kaaistraat in Denderleeuw en de Denderstraat in Liedekerke. Fietsers worden tijdens deze laatste en derde fase op Denderleeuws grondgebied omgeleid via de Kasteelstraat en het Gemeenteplein, de G. Mertensstraat, de Houtmarktstraat, de Impegemstraat en de Denderstraat in Liedekerke. Via het brugje over de gracht aan L-Door in de Denderstraat in Liedekerke kunnen fietsers opnieuw het jaagpad bereiken.

 

De werken op Denderleeuws grondgebied duren tot 15 november 2019. Het volledige traject van de werken loopt vervolgens door tot in Geraardsbergen.