Heropening zaterdagmarkt

Print

Vanaf 23 mei zal de zaterdagmarkt in Liedekerke opnieuw plaatsvinden. Deze zal niet in haar gewone vorm opgesteld staan, maar verspreid over 3 pleinen. De verschillende kramen zullen gegroepeerd worden per producttype: de voedingskramen op het Gemeenteplein, bloemen-/planten-/groenten- en fruitkramen op het plein voor de kerk en textiel/lederwaren op het plein achter de kerk en het stukje Opperstraat tussen de Sint-Niklaaskerk en de Stationsstraat. Enkel vaste marktkramers met een abonnement worden verwacht. Dit zijn er net 50, zoals toegestaan door de overheid.

Er werd een circulatieplan opgesteld met in- en uitgangen en pijlen om een goed verloop van de markt te garanderen. Marktbezoekers worden dan ook gevraagd dit plan en de looprichtingen te respecteren.

De marktbezoekers wordt tevens gevraagd hun bezoek tot een minimumtijd te beperken en enkel die kramen te bezoeken waar ze van plan zijn iets te kopen. Wij vragen daarnaast ook de social distance regels na te leven en niet aan samenscholing te doen. De politie zal hier toezicht op houden. Wij raden marktbezoekers aan -net als in winkels- een mondmasker te dragen, al is dit geen verplichting. Marktkramers en hun personeel zijn wel verplicht een mondmasker te dragen.

Het is aangeraden zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar de markt te komen. Hiervoor worden bijkomende fietsrekken geplaatst naast de kerk.

In de Stationsstraat zelf zal er dus geen markt zijn. Deze wordt evenwel verkeersvrij gemaakt tot aan de Pijpstraat gedurende de openingsuren van de markt. De parkeerplaatsen in de Stationsstraat zijn voorbehouden voor wachtende kopers aan de winkels.