Coronamaatregelen vanaf 25 juli 2020

Print

Vanaf zaterdag 25 juli 2020 is het dragen van een mondmasker verplicht op de markt. Langs de verschillende toegangswegen zullen affiches hieraan herinneren en worden ontsmettingsflesjes voorzien. De politie zal tevens controle uitvoeren op het volgen van de regels. Wij vragen marktbezoekers hun bezoek zo kort mogelijk te houden, afstand te bewaren en niet te blijven staan, tenzij om hun aankopen te doen.

Wie zijn/haar mondmasker nog niet is gaan afhalen, kan dit nog steeds doen in De Loods (Pamelsestraat 179), elke werkdag tussen 09.00 en 16.00 uur of in de apotheek (federale mondmasker).

In de winkelstraten van Liedekerke is er een sterke aanbeveling om het mondmasker eveneens te dragen, vooral in situaties waar de veiligheidsafstand niet kan worden gegarandeerd.

In openbare gebouwen, op druk bezochte plaatsen en in horecazaken (behalve aan tafel) is het dragen van een mondmasker verplicht. Aan horecaklanten zal worden gevraagd een e-mailadres of telefoonnummer achter te laten, zodat ze in geval van een infectie tijdig verwittigd kunnen worden. Deze informatie zal na 14 dagen worden vernietigd en kan niet worden gebruikt voor andere doeleinden dan de bestrijding van het coronavirus.

Voor culturele- en sportevenementen zijn er geen nieuwe verstrengde maatregelen afgekondigd, de van toepassing zijnde maatregelen van FASE 4 blijven behouden. De geplande evenementen die aan deze maatregelen voldoen (kunnen) blijven doorgaan.

De sluitingstijd van de nachtwinkels wordt vervroegd naar 22u.

In het algemeen is beslist dat de controles zullen worden versterkt.

Aangezien de epidemiologische situatie sterk verschilt van gemeente tot gemeente, hebben de lokale autoriteiten een prominente rol te spelen. Zij kunnen aanvullende voorzorgsmaatregelen overwegen in overleg met de gewesten en de gouverneurs.