Behaag je tuin!

Print

85% van de Vlaams-Brabanders heeft een tuin. Grote kans dus dat u er ook één hebt. Dan is de samenaankoop ‘Behaag uw tuin’ iets voor u. Want uw tuin, hoe groot of klein ook, kan al een verschil maken voor natuur en klimaat.

Hoe? 
Plant een boom, haag of klimplant. Samen zorgen we zo voor meer groen. En dat is goed voor mens en dier. Maak van uw tuin een fijne plek voor vogels, bijen en vlinders. En geniet zelf ook volop van de bloesems en het fruit.

De regionale landschappen van Vlaams-Brabant garanderen je kwalitatief streekeigen plantgoed aan een goede prijs. 

Aanbod?
Gemengde pakketten voor hagen, heggen, houtkanten en bosranden
U kunt kiezen uit gemengde pakketten van telkens 30 planten: een doornloze haag, doornige haag, bloesemheg, bijenheg, houtkanten voor verschillende bodems, een bosrandpakket of een vogelbosje. De gemengde pakketten zijn samengesteld met streekeigen soorten die van nature voorkomen in de regio en er goed gedijen. Ze zijn aangepast aan ons klimaat, waardoor ze minder gevoelig zijn voor ziektes en plagen. Met een gemengde haag trekt u meer diersoorten aan en vergroot u de natuurwaarde van uw tuin. 

Hoogstamfruitbomen 
Heimwee naar de smaak van een Jefkespeer of Brabanderskersen? In het aanbod vindt u tientallen oude variëteiten die zeer lekker smaken: appel, peer, kers, kriek, pruim, okkernoot, kweepeer, mispel en moerbei.

Loofbomen en knotwilgen
Een Zomereik, Winterlinde, Boskers of Zwarte els zullen prachtig staan in uw tuin. De hoogstammige Veldesdoorn is geschikt voor een kleinere tuin en een zegen voor de bijen. Wilgenpoten zijn ideaal voor een nattere bodem.

Wilgenhut
Met bundels wilgentakken bouwt u een levende groene speelhut of een schaduwrijk plekje. Een handleiding vertelt u stap voor stap hoe u hiervoor te werk gaat Voor het maken van een wilgenhut van 3 m doorsnede hebt u 5 bundels wilgentakken nodig. Wilt u een grotere hut? Hier vindt u de handleiding voor een wilgenhut van 5 m doorsnede met tunneltje. Bestel hiervoor 11 bundels wilgentakken.

Bestellen?
Alle informatie over de pakketten en boomsoorten vindt u vanaf 1 augustus op www.behaagjetuin.be

Bestel online tussen 1 september en 31 oktober 2018 op www.behaagjetuin.be
Het bestelde plantgoed haalt u af op het gemeentelijk verdeelpunt op zaterdag 8 december 2018.