Wijk-werken

Print

In 2018 startte het nieuwe systeem van wijk-werken, de opvolger van het PWA-systeem. 26 gemeenten in Halle-Vilvoorde werken hiervoor samen. Haviland is de wijk-werkorganisator.
Zowel particulieren, onderwijsinstellingen, vzw’s als gemeentes en OCMW’s kunnen een beroep doen op wijk-werkers voor het uitvoeren van bepaalde (eenvoudige) taken. Klanten moeten hiervoor wijk-werkcheques aanschaffen van 7,45 euro.

De wijk-werkers zijn mensen die tijdelijk werkervaring moeten opdoen om op termijn terecht te kunnen op de reguliere arbeidsmarkt. Zij voeren taken uit zoals klein tuinonderhoud, busbegeleiding, hulp bij middagtoezicht, kleine herstellings- en onderhoudswerken, logistieke hulp bij evenementen, ...

In onze gemeente houdt de wijk-werkbemiddelaar Candy Stockmans op woensdagvoormiddag en woensdagnamiddag zitdag in het Sociaal Huis, Opperstraat 33, Liedekerke. Dit van 9u tot 12u en van 13u tot 16u. Zij is steeds bereikbaar via het telefoonnummer 0491 35 31 71 of via mail  candy.stockmans@vdab.be.

Algemene info over wijk-werken
Haviland Intercommunale
Marleen Wynant  |  coördinator wijk-werken
Brusselsesteenweg 617
1731 Zellik

0492 90 08 49