Een eigen (horeca)zaak starten
PrintText
Om starters optimaal te begeleiden ontwikkelde Horeca Vlaanderen een uitgebreide startersbrochure met alle formaliteiten en een overzicht van de belangrijkste wetgeving.
Welke info vind je zoal?
- Algemene startersformaliteiten
- Specifieke horecastartersformaliteiten: van A tot Z naar je eigen horecazaak
- Specifieke logies/hotelstartersformaliteiten
- Specifieke eetgelegenheden-/restaurantstartersformaliteiten
- Specifieke caféstartersformaliteiten
- Verzekering
- Prijsaanduiding
- Auteursrechten en nevenrechten
- Alcohol en sterke drank
- Btw-tarieven – ontvangstbewijzen – geregistreerde kassa met black box
- Voedselveiligheid
- Milieuvergunning
- Geluidsnormen voor elektronisch versterkte muziek in je zaak
- Toegankelijkheid
- Afval
- Waterafvoer
- Bescherming naam en domeinnaam website
- Openingsuren en -dagen
- Toiletten
- Gemeentelijke reglementen
- Voornaamste verplichtingen bij het in dienst nemen van personeel
- Arbeidsovereenkomst en tewerkstellingsmaatregelen
- Checklist met alle verplichtingen samengevat
- Checklist: welke documenten moet je in je zaak ter beschikking houden?
- Checklist: welke documenten moet je uithangen in/aan je zaak?
Een must-read voor elke startende horeca-ondernemer!