Project Rozenlaan / Resedastraat

Print

Het gemeentebestuur wenst de bovenbouw van de rijweg grondig her aan te leggen in de Rozenlaan en de Resedalaan.

Het project bevat ook de realisatie van een voetgangers- en fietsverbinding tussen de Rozenlaan en de Laan I.

FARYS maakt van de gelegenheid gebruik om de oude gemengde riolering te vervangen door een gescheiden rioleringsstelsel waarbij het afvalwater en het regenwater gescheiden worden afgevoerd. Dit is nodig om het rioolstelsel en de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Aquafin optimaal te laten werken. Iverlek, Farys, Proximus en Infrax voorzien moderniserings- en aanpassingswerken aan hun nutsleidingen in de projectzone.

Op woensdag 21 september 2016 werd het project toegelicht aan de aangelanden.

Na de Paasvakantie starten de nutswerken van Eandis (elektriciteit, gas en openbare verlichting), TMVW (drinkwater), Proximus en Infrax (telecommunicatie). In de Rozenlaan en de Resedalaan wordt er gewerkt in de toekomstige voetpaden, langs beide zijden van de lanen. Ook in de Mimosalaan, kant van de even huisnummers, is er door Infrax een uitbreiding voorzien (vanaf het kruispunt met de Rozenlaan tot huisnummer 22).

Synductis coördineert de uitvoering van al deze werken en stelde de aannemer Gentse Kabelwerken (GKW) aan. De aannemer kreeg de opdracht om de nodige maatregelen te treffen om gedurende de uitvoering van de werken, alle verkeer op een vlotte manier in en uit de Rozenlaan te laten rijden.

Voor meer info kunt u terecht bij: