Personenvervoer

Print

Voor het exploiteren van een taxidienst of een dienst voor het verhuren van voertuigen met bestuurder (VVB) hebt u een vergunning nodig. Deze vergunning wordt afgeleverd door het college van burgemeester en schepenen en is 5 jaar geldig. Vergunde taxi- of VVB-voertuigen zijn te herkennen aan de geplastificeerde kaart opgemaakt door het gemeentebestuur.

Taxidiensten

Wilt u een taxidienst beginnen, dan hebt u hiervoor een vergunning voor het uitbaten van een taxidienst nodig.
Wanneer een voertuig van uw dienst tijdelijk onbeschikbaar is en u dit wilt vervangen, dan moet u hiervoor een machtiging voor tijdelijke vervanging van een voertuig voor personenvervoer aanvragen.

Verhuurdienst van voertuigen met bestuurder

Als u een dienst wilt starten die voertuigen met een bestuurder verhuurt, moet u een vergunning voor het uitbaten van een verhuurdienst van voertuigen met bestuurder aanvragen. Deze vergunning wil de kwaliteit van de aangeboden verhuurdienst veilig stellen. Voor elke opdracht die u uitvoert voor een klant, moet er ook steeds een overeenkomst opgesteld worden. U kunt wel gebruik maken van een kaderovereenkomst verhuurdienst voertuigen met bestuurder.

Wanneer een voertuig van uw dienst tijdelijk onbeschikbaar is en u dit wilt vervangen, dan moet u hiervoor een machtiging voor tijdelijke vervanging van een voertuig voor personenvervoer aanvragen.