Nederlands

Print

Nederlands leren

Woont u pas in Liedekerke? Spreekt u geen Nederlands of maar een beetje? Dan moedigen we je graag aan om lessen Nederlands te volgen!

Agentschap Integratie en Inburgering

Agentschap Integratie en Inburgering organiseert screenings voor volwassenen die geen Nederlands spreken. Zij hebben een gesprek met jou in een taal die jij begrijpt. Na dit gesprek geven ze jou informatie over de cursus Nederlands die het beste bij jou past.

Cursus NT2

Oefenkansen Nederlands

Praten in de bib

Kom naar ‘Praten in de bib’! Nederlandstalige en anderstalige inwoners komen één keer per week samen in de bib. Het doel is om op een prettige manier Nederlands te oefenen en andere mensen te leren kennen.

Waar? Vrijetijdshuis, Warandestraat 22
Wanneer?
Elke maandag van 09.00 tot 11.00 uur (niet tijdens schoolvakanties)
Elke dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur (niet tijdens schoolvakanties)
Belangrijk: basiskennis Nederlands vereist

Taalpunt in de bib

Iedereen die Nederlands leert of oefent kan het Taalpunt in de bib bezoeken. Hier vind je allerlei hulpmiddelen: taalcursussen en oefenboeken, woordenboeken, luisterboeken, leesboeken in eenvoudige taal, kranten in eenvoudige taal. Meer info vind je hier.

Taalpunt jeugd

Andere

Ook op het internet vind je verschillende websites waar je je Nederlands kan oefenen: Nederlands OefenenNedbox, Taalblad, SNT, Wablieft, NT2 taalmenu ...

Heb je thuis geen computer of internet? In de bib kan je gratis 1 uur per dag op het internet surfen. Er is ook gratis toegang tot wifi, vraag het paswoord aan de balie.

Luister naar de radio in het Nederlands, kijk naar het nieuwe op Karrewiet, volg een programma op de televisie of lees de Wablieft-krant. 

Oefenkansen Nederlands voor kinderen

Het lokaal bestuur organiseert kampen voor kinderen die hun Nederlands willen oefenen: Zomerschool en Vakantiekampen

Er gaan heel wat activiteiten en evenementen door voor kinderen en jongeren. Schrijf je kind in bij een sportclub, toneelvereniging, jeugdbeweging of academie. Zoek jouw hobby in de verenigingengids. Hulp nodig? Mail naar welkom@liedekerke.be of bel 053 65 55 53.

Heeft je kind nood aan oefenkansen Nederlands? Dan kan je bijvoorbeeld samen naar Nederlandstalige televisieprogramma’s kijken of een Nederlandstalig verhaal (voor)lezen. Of kom naar een van ons Luistervinkjes. Je vindt de data hier.