Meldpunt discriminatie

Print

Bent u getuige of slachtoffer van discriminatie?

Neem dan contact op met Unia. Dat kan via de website van Unia of via het lokale contactpunt te Aalst.
 

Unia Regio Aalst
Werf 9, 9300 Aalst
Telefoon: 053 72 31 88
E-mail: aalst@unia.be

Het interfederaal gelijkekansencentrum Unia is een onafhankelijke openbare instelling die discriminatie bestrijdt en gelijke kansen bevordert, in een geest van dialoog, samenwerking en respect.

Heb je vragen over gender en seksuele voorkeur, ben je op zoek naar een luisterend oor en informatiekanaal of een veilige plaats om te spreken over discriminatie?

Iedereen is welkom bij Lumi. Lumi werkt in het Nederlands, maar hanteert verder geen beperkingen. Ben je jong, of net niet? Er zijn geen beperkingen op leeftijd. Ook op andere vlakken staat Lumi open voor iedereen. Zolang je een vraag of verhaal hebt over gender of seksuele voorkeur ben je op de juiste plek. Lumi is helemaal anoniem, gratis en luistert zonder vooroordelen.

Mail je vraag naar vragen@lumi.be.
Bel op het gratis nummer 0800 99 533. Dat kan op maandag- en woensdagavond (behalve op feestdagen). Je kan een gesprek starten tussen 18.30 en 21.15 uur.
Chatten kan ook op dezelfde uren op maandag-, woensdag- én donderdagavond.

Wil je samenwerken rond seksuele oriëntatie en/of genderidentiteit?

Wil jij als organisatie evenementen, projecten, sensibiliseringsacties of vormingen uitwerken of organiseren rond seksuele oriëntatie en/of genderidentiteit?

UniQue ondersteunt vrijwilligers en de LHBTQI*-verenigingen in de regio Vlaams-Brabant bij het realiseren van hun doelstellingen. Samen met hen versterkt ze individuen om hun seksuele oriëntatie en genderidentiteit positief te beleven. UniQue wil aan de hand van sensibilisering en acties ook de maatschappelijke kijk daarop verruimen. UniQue is het Vlaams-Brabantse Regenbooghuis.

UniQue, Vlaams-Brabants Regenbooghuis
Diestsesteenweg 24
3010 Kessel-Lo - Leuven
016 60 12 63