Buurtnetwerk | hoplr

Aanmelden

Drie actieve buurten in Liedekerke

Met de steun en onder impuls van het gemeentebestuur rolt Hoplr zijn buurtnetwerk uit in Liedekerke. 

Alle inwoners kregen een brief met een code om zich te registreren op dit platform. 

Hoplr is een privaat, digitaal netwerk dat de onderlinge communicatie tussen inwoners binnen verschillende buurten bevordert.

Als inwoner kan u er zelf berichten plaatsen en lezen die te maken hebben met uw buurt. U kan Hoplr het best vergelijken met een besloten Facebookgroep. Buren kunnen zoekertjes posten, spullen lenen of uitwisselen, hulp vragen voor een klusje of helpen met het ruilen van materiaal, boodschappen doen, en nog veel meer.

Het platform bestaat uit een overzicht met berichten, een chatfunctie, een kalender met buurtactiviteiten en een lijst van alle geregistreerde buren. Op deze manier kan u uw buren nog (wat) beter leren kennen,

Ook het lokaal bestuur communiceert aanvullend via Hoplr. De gemeentelijke berichten kunnen gaan over updates van nieuwe coronamaatregelen, verkeerswijzigingen, vrijwilligerswerk, afvalophalingen, wegenwerken, overlast, bevragingen, enzovoort.

Gemeentelijke evenementen worden opgenomen in de activiteitenkalender, maar ook erkende verenigingen en Liedekerkse handelaars kunnen dit platform gebruiken om meer bekendheid te geven aan hun activiteiten of opendeurdagen.

Gemeente Liedekerke is initiatiefnemer om via Hoplr alle Liedekerkenaren, verenigingen en handelaars dichter bij elkaar te brengen, maar is geen beheerder van het platform. Hoplr modereert zelf het platform en verwijdert ongehoorde berichten. Het lokaal bestuur ziet uw buurtberichten niet, tenzij u er zelf voor kiest om uw initiatief, idee of melding met het lokaal bestuur te delen.

Hoe meer deelnemers, hoe interessanter voor uw buurt. Aarzel dus niet om je buren, vrienden en familie die ook in het gebied van het buurtnetwerk wonen aan te spreken.

Inschrijven kan via www.hoplr.com/nl/aanmelden of via de mobiele app. Hoplr vraagt om uw adres op te geven. Dit is nodig om uw Hoplr-buurt afgesloten te houden voor buitenstaanders. Nog vragen? Mail dan naar support@hoplr.com. De inschrijving is gratis voor alle inwoners.

Meer info over Hoplr