Verbroedering

Gemeente Liedekerke verbroedert sinds 1975 met de stad Steinfurt uit Duitsland. Dit is een deelstaat van Nordrhein-Westfalen. Kreisstadt Steinfurt is de hoofdplaats van het arrondissement (Kreis) Steinfurt. Steinfurt vormt sedert 1975 een fusie van Burgsteinfurt en Borghorst, twee gemeenten met elk ongeveer 15 000 inwoners. Steinfurt is een trefpunt voor zijn omgeving.

De stad kent een lange geschiedenis. Er zijn tal van historische gebouwen te zien, met als voornaamste het bewoonde slot van de vorst (Fürst), het oude stadhuis van Burgsteinfurt en de Hohe Schule (gewezen universiteit).

Steinfurt is ook een noemenswaardige industriestad met bedrijven in de textiel- en machinebouwbranche. In het totaalbeeld van de stad is de landbouw duidelijk aanwezig evenals het beschermd natuurgebied Bagno/Buchenberg. Dit park (150 ha) maakte oorspronkelijk deel uit van het domein van de vorst. De oude concertzaal midden in het park werd onlangs prachtig gerestaureerd.

Het centrum van Burgsteinfurt en Borghorst werd heringericht als verkeersvrije en verkeersarme zones waardoor de aantrekkelijkheid van de winkels en de cafés nog werd verhoogd.

Steinfurt ligt in het bekoorlijke gebied tussen Münster en de Nederlandse grens. Het trekt vele bezoekers aan uit binnen- en buitenland. Moderne vriendelijke hotels, pensions, vakantiewoningen en Gaststätten bieden een aangenaam verblijf in de typische stijl van het Münsterland. Er zijn tal van ontspannings- en recreatiemogelijkheden: avontuurlijke huifkar- en fietstochten, excursies naar de waterkastelen van het Münsterland, gezellige avonden aan het knetterende haardvuur.

Toeristische informatie is verkrijgbaar in het oude stadhuis van Burgsteinfurt, waar nu het Verkehrsverein in ondergebracht is. Hier is ook het Informations- und Reservierungssytem Münsterland (IRS) gevestigd. Deze dienst reserveert kosteloos overnachtingen.

De beste reisweg is via Antwerpen, Eindhoven, Venlo, Duisburg, Gronau of Münster, Steinfurt, ongeveer 350 kilometer.