LikART Kunstenpromenade

Print

LikART info

LikART Kunstenpromenade 2023 was een tot de verbeelding sprekende tweedaagse in Liedekerke met een bonte verzameling kunstenaars langs een uitgestippeld, bewegwijzerd parcours van om en bij de 7 kilometer.

Dit kunstenparcours ging voor een derde keer door, na een eerste editie in 2017 en een tweede ‘corona-light’ editie in 2021.

Jong en oud genoot van een sprankelend, volledig gratis kunstenfestival met meer dan 150 (lokale) deelnemende kunstenaars, dansers, acteurs, performers, poëten, fotografen, beeldhouwers en muzikanten.

Langs de belevingswandeling proefde je van buitengewone expo’s, op meer dan 20 verschillende locaties, maar ook van creatieve workshops voor het hele gezin, koorddansacts (in het Pastoriepark) en artistieke performances en animaties.

Geniet na van LikART 2023 via https://www.flickr.com/photos/198283659@N03/albums

Veel dank aan de vrijwillige fotografen Fons Sorgeloos, Annita De Raes, Ingrid Ponnet, Patrick Bauwens, Jan Daem & Harry Sorgeloos

LikART programma

LikART 2023 bood voor iedereen wat wils. Exposeren, demonstreren, beleven, zélf doen en vooral genieten. Dat stond op het LikART-menu dat je hieronder ontdekt.

 

Download hier een pdfversie van onze programmafolder.

LikART 2023 foto's

Geniet na van LikART 2023 via https://www.flickr.com/photos/198283659@N03/albums

Veel dank aan de vrijwillige fotografen Fons Sorgeloos, Annita De Raes, Ingrid Ponnet, Patrick Bauwens, Jan Daem & Harry Sorgeloos.

Enkele sfeerbeelden:

 

Muurschildering FEEST

Muurschildering ‘FEEST’ wint!

LikART Kunstenpromenade zorgt naast het uitgebreide beleef- en doe parcours ook voor een uniek  kunstwerk in het straatbeeld. Het bestuur koos, na overleg met de eigenaars, om een zijgevel langs de Opperstraat in een permanent creatief jasje te steken.

Kunstenaarscollectief Treepack ontwierp 2 muurschilderingen op maat waarover de Liedekerkenaren mee mochten beslissen.

Maar liefst 827 mensen brachten hun stem uit! Daarvan ging 56,1% naar het ontwerp ‘FEEST’ en de overige 43,9% naar ontwerp ‘FLITS’.

Beide ontwerpen vereeuwigden het thema ‘Kermis’ en brengen een ode aan Jacky Delcour, de in 2021 overleden Liedekerkenaar die heel wat voor het kermisgebeuren en Liedekerke betekende.

Een beetje uitleg over het winnende ontwerp ‘FEEST’

We zien en voelen een feestelijk kermistafereel in Liedekerke in al zijn geuren en kleuren. Zag je de geestige verwijzingen naar Liedekerke al? Kijk naar het rode sjaaltje van het kind op de voorgrond en de geldbriefjes (de ‘pree’) in de achterzak van een voorbijganger.
Ontdek alle kermiselementen in deze figuratieve striptekening. Herken je de trommelende jongen, de smoutebollen, de Popcorn Party, de rijzige bomen van het Pastoriepark of de botsauto's op het plein? De prent vereeuwigt de typerende 'op en af' beweging tijdens Kermis Deppestroat.

En in het midden van dat alles, onder de mensen, met een goedkeurende blik, staat Jacky Delcour met zijn camera in de hand.

De schildering werd in april gerealiseerd en op zondag 7 mei feestelijk ingehuldigd. We brengen graag speciale dank uit aan de eigenaars van het pand.

Ontwerp ‘Flits’

Ontwerp 'Feest'