LikART Kunstenpromenade

Print

LikART info & programma

LikART Kunstenpromenade 2023 is een tot de verbeelding sprekende tweedaagse in Liedekerke met een bonte verzameling kunstenaars langs een uitgestippeld parcours. Dit kunstenparcours verdiende al zijn sporen tijdens een eerste editie in 2017 en een tweede ‘corona-light’ editie in 2021. Na de ‘lightversie’ kijken we nu uit naar het échte (kunst)werk in 2023 op zaterdag 6 en zondag 7 mei 2023.

Tijdens dit weekend maakt jong en oud in Liedekerke en daarbuiten zich op voor een sprankelend, volledig gratis kunstenfestival. 

Ontdek de bewegwijzerde kunstenroute van om en bij de 7 kilometer met meer dan 150 (lokale) deelnemende kunstenaars, dansers, acteurs, performers, poëten, fotografen, beeldhouwers en muzikanten. Langs de belevingswandeling proef je van buitengewone expo’s, op meer dan 20 verschillende locaties maar ook van creatieve workshops voor het hele gezin, circusacts (in het Pastoriepark) en artistieke performances & animaties.

Laat je creatief beestje naar buiten en kom naar LikART 2023!

Word LikART vrijwilliger

Dag LikART vrijwilliger in spe. Fantastisch dat jij wil meewerken aan ons kunstenfestival van 6 en 7 mei!

Vul via de link onderaan je gegevens in, duid aan welke functie jouw voorkeur geniet en tijdens welke tijdsblokken je beschikbaar bent (meerdere tijdsblokken ook ok 😉)

Welke functies zoeken we?

Wegwijzer (onthaalmedewerker): je houdt een oogje in het zeil op één van de LikART-expo-locaties, je onthaalt de bezoekers, geeft wat uitleg en deelt routeplannetjes uit.

Fotograaf: je wil een deel van of de volledige kunstenpromenade in beeld brengen. Je foto’s worden achteraf gebruikt op onze sociale media.

Handige harriettes of harry’s: tijdens de opbouw van de verschillende expo’s help je mee met het bevestigen of installeren van de kunstwerken.

Pijl- en plakbrigadiers: Op elke deelnemende locatie help je bij het plaatsen van de deelnemersborden- of vlaggen. Je gaat de straat op en hangt routewijzers op langs het parcours.

Muurschildering FEEST

Muurschildering ‘FEEST’ wint!

LikART Kunstenpromenade zorgt naast het uitgebreide beleef- en doe parcours ook voor een uniek  kunstwerk in het straatbeeld. Het bestuur koos, na overleg met de eigenaars, om een zijgevel langs de Opperstraat in een permanent creatief jasje te steken.

Kunstenaarscollectief Treepack ontwierp 2 muurschilderingen op maat waarover de Liedekerkenaren mee mochten beslissen.

Maar liefst 827 mensen brachten hun stem uit! Daarvan ging 56,1% naar het ontwerp ‘FEEST’ en de overige 43,9% naar ontwerp ‘FLITS’.

Beide ontwerpen vereeuwigden het thema ‘Kermis’ en brengen een ode aan Jacky Delcour, de in 2021 overleden Liedekerkenaar die heel wat voor het kermisgebeuren en Liedekerke betekende.

Een beetje uitleg over het winnende ontwerp ‘FEEST’

We zien en voelen een feestelijk kermistafereel in Liedekerke in al zijn geuren en kleuren. Zag je de geestige verwijzingen naar Liedekerke al? Kijk naar het rode sjaaltje van het kind op de voorgrond en de geldbriefjes (de ‘pree’) in de achterzak van een voorbijganger.
Ontdek alle kermiselementen in deze figuratieve striptekening. Herken je de trommelende jongen, de smoutebollen, de Popcorn Party, de rijzige bomen van het Pastoriepark of de botsauto's op het plein? De prent vereeuwigt de typerende 'op en af' beweging tijdens Kermis Deppestroat.

En in het midden van dat alles, onder de mensen, met een goedkeurende blik, staat Jacky Delcour met zijn camera in de hand.

De schildering wordt in de loop van april gerealiseerd en op zondag 7 mei, om 11.00 uur feestelijk ingehuldigd. We brengen graag speciale dank uit aan de eigenaars van het pand.

Ontwerp ‘Flits’

Ontwerp 'Feest'