Groene oplossingen voor jouw woning

Print

Elk extra stukje groen rondom je woning helpt om de klimaatopwarming en overstromingsproblemen tegen te gaan. Het gemeentebestuur biedt een praktisch online handboek vol groene oplossingen aan om haar inwoners aan te zetten tot het nemen van eenvoudige initiatieven die wel degelijk een verschil maken.

Je gras laten groeien, een haag planten, bomen en struiken zetten én je schutting of muur laten begroeien, kan het bodemklimaat in je tuin tot ruim 5 graden koeler maken! Wat plantjes op je dak installeren of een regenvijver in je tuin, vermindert de druk op de riolen tijdens hevige regenbuien. Allemaal groene oplossingen met veel voordelen voor het klimaat, maar hoe begin je er aan?

Bekijk onze online catalogus vol groene initiatieven die kunnen worden toegepast rondom het huis. Per oplossing wordt uitgelegd hoe ze in elkaar zit en welke klimaatvoordelen ze heeft. Je krijgt er ook een doe-het-zelf-stappenplan met boodschappenlijstje bij. Bovendien lees je voor welke groene oplossingen er subsidies bestaan, of er bijkomende lokale voorschriften gelden, enzovoort.