Bekendmaking huurprijs, kosten en lasten + EPC-informatie

Print
Verhuurt u een woning of appartement? Dan bent u wettelijk verplicht om de gevraagde huurprijs en de kosten en lasten te vermelden in elke officiële of publieke mededeling. Dit zijn bijvoorbeeld advertenties op het internet, advertenties in de geschreven pers of publiciteit aan het pand (paneel of affiche). Indien er geen kosten en lasten zijn moet dit ook vermeld worden.

Doet u dit niet, dan kan de gemeente (aan diegene die de officiële of publieke mededeling doet) een administratieve boete van 200 euro opleggen.

Wie zijn woning of appartement verhuurt, moet aan de huurder ook een EPC (EnergiePrestatieCertificaat) overhandigen. Dit certificaat geeft de toekomstige bewoner een beeld van de energiezuinigheid van het pand. Meer info over de EPC-advertentieplicht vindt u hier. Het niet nakomen van de EPC-advertentieplicht kan beboet worden door het Vlaamse Energieagentschap.

Download hier een gratis ontwerp van een raamaffiche, waarop de huurprijs, EPC-informatie en kosten en lasten vermeld kunnen worden. U kan dit ontwerp zelf printen en aanvullen.