103_0362.JPGterug naar A-Z index

Bibliotheek

  Warandestraat 22

  Tel. 053 64 55 81

  bibliotheek@liedekerke.be

  http://zoeken.liedekerke.bibliotheek.be/ 

  gratis draadloos internet 


  Openingstijden

  • maandag, dinsdag en donderdag van 15.00 uur tot 20.00 uur
  • woensdag van 13.00 uur tot 18.00 uur
  • vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur
  • zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur

  Inschrijving is gratis: geen lidgeld voor inwoners van Liedekerke en personen jonger dan 18 jaar.

  Het lenen van alle materialen is gratis.

  Het gebruik van een pc met toegang tot internet is gratis.

   

  Het dienstreglement kunt u raadplegen op de gemeentelijke website www.liedekerke.be, onder de rubriek ‘Bibliotheek/Algemene info/Reglement’.

   

  Tijdens de openingsuren helpt de bibliotheek u met:

  • Inschrijven (op vertoon van geldige identiteitskaart)

  • Reservatie voor pc en internet

  • Boek onvindbaar? Wij helpen u verder

  • Inschrijving digitaal krantenarchief

  • Problemen bij uitleningen

  • Verlengen van materiaal

  • Interbibliothecair leenverkeer (IBL)

  Boeken

  Literatuur, poëzie, thrillers, oorlogsromans, detectives, kookboeken, prentenboeken voor peuters en kleuters, weet- en doe-boeken voor kinderen en tieners, … Naslagwerken: woordenboeken, algemene encyclopedieën, atlassen, medische encyclopedieën, …

   

  Dagbladen en tijdschriften

  In een makkelijke zetel kunt u heerlijk rustig dagbladen lezen. Of bladert u liever in een weekblad of in uw favoriete magazine? Actualiteit, film, informatica, over alle onderwerpen is er wel een tijdschrift te vinden.

   

  Muziek

  Van Strauss tot House: meer dan 7 500 uitleenbare cd's.

   

  Film

  24, Captain Corelli’s mandolin, Sex and the city, Die Ehe der Maria Braunn, De zaak Alzheimer… : meer dan 4 500 uitleenbare dvd’s.

   

  Internet

  Eén uur gratis surfen op internet. Vooraf reserveren is niet nodig, maar aangeraden indien je wachttijden wil vermijden. Dit kan op het nummer 053 64 55 83.

   

  Tablets & digitaal krantenarchief

  Maak kennis en experimenteer met onze iPad en Windows Surface tablet!

   

  De bibliotheek heeft 50 kwalitatieve apps geselecteerd voor kinderen van 0-7 jaar, die zij (of hun ouders) op de iPad (niet op de Windows Surface tablet!) kunnen raadplegen. Ouders of kinderen die graag meer van deze apps ontdekken ter inspiratie, kunnen aan de bib-balie een overzichtsmapje vragen om in te kijken.

   

  Op beide tablets (of op één van de internetpc's) kunt u met GoPress Kiosk alle Vlaamse kranten van de laatste zeven dagen digitaal lezen. Via het wifinetwerk van de bib kunt u tevens de kranten lezen met uw eigen smartphone of tablet. Artikels uit oudere kranten (vanaf 1998) kunnen via het GoPress Krantenarchief opgezocht en gelezen worden.

   

  Voorlees- en tatertaalrugzakjes

  Voorleesrugzakjes zijn thematische rugzakjes met daarin vijf voorleesboekjes, allemaal rond één thema, zoals sprookjes, papa, mama, feesten, dieren, ... Deze zijn bestemd voor kleuters (leeftijd 3+).

  Tatertaalrugzakjes bevatten een negental boekjes die de taalontwikkeling bij de allerkleinsten stimuleren. Deze boekjes zijn dan ook geschikt voor kindjes tussen 0 en 3 jaar.

  Zowel de voorlees- als de tatertaalrugzakjes zijn uitleenbaar voor 4 weken, te ontlenen en in te leveren aan de bib-balie. Beide zijn ook ideaal voor ouders of grootouders die weinig tijd hebben en toch een kwalitatief aanbod willen meenemen. Of voor mensen die zich graag laten verrassen.

   

  Voorleesuurtjes

  Voor dreumesen uit het 2e en 3e kleuterklasje organiseert de bibliotheek voorleesuurtjes. Gedurende een uurtje wordt er eerst een boekje voorgelezen, waarna de kinderen aan het knutselen gaan. Immers, voorlezen is belangrijk. Het stimuleert niet alleen de taalontwikkeling, maar betekent ook plezier voor kinderen én volwassenen.

  Zie de activiteitenkalender van de bibliotheek voor data en uur.